Genrer: | Lifestyle, Dokumentär |
---|
I detta mat- och reseprogram tar kändiskocken Alisa Reynolds tittarna med runt om i världen och söker efter källan till vad som sammanbinder olika folks särdrag med vad de äter.
Utefter resvägen tittar Alisa närmare på grunderna i lokala maträtter för att hitta historier, traditioner och recept som delats från hand till hand, kök till kök och generation till generation, och hon bidrar dessutom med ett stänk av sin egen personliga touch.
Kändiskocken Alisa Reynolds, utbildad i enligt det franska köket med en soulfood-bas, återvänder till soulfood-kulturens vagga med en resa till Mississippi för att utreda denna inriktning av det amerikanska kökets ursprung och arv.
Känsdiskocken Alisa åker till Oklahoma för att träffa och sitta till bords med Amerikas urfolk, som återkopplar till sitt ursprung genom att återställa och ta tillbaka sin matkultur.
Kändiskocken Alisa beger sig upp i bergen för att söka efter hjärta och mänsklighet bortom stereotyperna, och hitta vad som ligger bakom matkulturen när hon besöker lokalinvånarna i Appalachiaområdet.
På kändiskocken Alisas allra första resa till moderlandet, får hon laga och smaka på Kapstadens maträtter, en stad med en komplex matkultur som formats genom en ännu mer komplicerad historia.
Kändiskocken Alisa får uppleva napolitanernas passion för maträtten som fulländats av dess fattigaste invånare och som blivit en av de mest älskade rätterna i världen.
I Jamaicas Portland-församling lämnar kocken Alisa öns stränder för att upptäcka den okända historien om kampen som ligger bakom en av Jamaicas mest ikoniska maträtter.
Kocken Alisa dyker ner i de olika kulturer som kombinerat Perus kulinariska traditioner med dess naturliga överflöd, och som lyft Lima till att bli en av världens kulinariska huvudstäder.
Efter att ha åkt världen runt och tillbaka ser kocken Alisa sin egen stad med nya ögon, när hon återvänder till rötterna av LA:s matkultur för att finna källan till dess själ.