Varaktighet: | 29 min |
---|---|
Genrer: | Mat, Livsstil, Tydligare tal |
Bröderna Adam och James Price lagar mat och käbblar i köket på bröders vis.
Matbröderna James och Adam Price ger sig ut i svampskogen på jakt efter råvaror. Snart vankas svampsoppa, svamptoast, carpaccio på Karl Johan och en hel massa annat smått och gott. Förutsatt att dom hittar svamp över huvud taget och dessutom lyckas reda ut vilka som går att äta... Del 1 av 5. (Danmark, 2021)
Matbröderna James och Adam Price är inte kända för att snåla på smöret och de förnekar sig inte heller denna gång. Frågan är om det inte till och med blir ett rekord i åtgång av smör! Det är dags att fördjupa sig i sk soul food, en matlagningstradition med rötter i amerikanska södern och på menyn står bl.a. friterad kyckling, mac'n'cheese och barbecue ribs. Del 2 av 5. (Danmark, 2021)
Matbröderna James och Adam Price drar ut på fisketur på Öresund med fiskaren Niels. Med nyfångad fisk som är så pinfärsk som den över huvud taget kan vara bågnar snart middagsbordet av rätter som ceviche, mexikanska fisktacos och asiatisk multe. Del 3 av 5. (Danmark, 2021)
Vegetariskt har de lagat tidigare, men nu tar matbröderna James och Adam Price ytterligare ett steg och lagar 100 procent veganskt. Med rätter som hot dogs gjorda på morot, chili sin carne och veganska köttbullar är förhoppningen att skapa en meny som inte ens den mest inbitne köttälskaren kan tacka nej till. Del 4 av 5. (Danmark, 2021)
Det blir inga genvägar när matbröderna James och Adam Price gör ett helt program med kinesisk mat. Så självklart ska det lagas pekinganka! Pekinganka är en av världens mest tidskrävande maträtter, med en tillagningsprocedur som sträcker sig över flera dagar. För att få tiden att gå kompletteras menyn med bl.a. Kung Paos kyckling och kinesiska pannkakor. Del 5 av 5. (Danmark, 2021)