Vilda maten
Titta nu
SVTPlay

Vilda maten « Serie från 2020

Serie från 2020

Sändningsinformation
Varaktighet: 2 min
Genrer: Mat, Livsstil, Go’kväll extra

Erik Brännström är kock och kokboksförfattare med street food som specialintresse. I Vilda maten delar han med sig av sina bästa, och vildaste, recept.

Njurtapp med rotsaker

Njurtapp, även kallad slaktarstek eller hanger steak, har en kraftig smak som påminner lite om inälvsmat. Rotsakerna grillas direkt på glöden, skrapas av och halveras innan servering. Receptet hittar du på svt.se/recept. Tänk på brandrisken när du grillar i naturen!

5 styckdetaljer att ha koll på

Fem kött som passar utmärkt att laga över öppen eld: Caveman style. Recepten hittar du på svt.se/recept. Tänk på brandrisken när du grillar i naturen!

Rubba köttet på rätt sätt

Hitta din favorit! Tre olika rubs med olika egenskaper. Recepten hittar du på svt.se/recept. Tänk på brandrisken när du grillar i naturen!

Så funkar marinator

En marinator eller injektor används för att marinera köttet inifrån. Erik Brännström visar hur. Recepten hittar du på svt.se/recept. Tänk på brandrisken när du grillar i naturen!

Helgrillad bäversvans

Testa en riktig conversation starter: Bäversvans är en delikatess istället för ost eller smör på mackan. Receptet hittar du på svt.se/recept. Tänk på brandrisken när du grillar i naturen!