Varaktighet: | 2160 min |
---|---|
Genrer: | Food, Drama, Gyser |
Dekadent pasta gjord på gamla pommes? Kunniga kockar förvandlar trötta matrester till nya frestande rätter i en kreativ matlagningstävling.
Deltagarna gör mysig mat av nyttiga rester som fläskkarré och marinerade grönsaker, och förvandlar sedan snabbmatsfavoriter till lyxiga måltider.
Plockmat som passar för att kolla på sport förvandlas till måltider som får höga poäng av domarna. De tävlande måste sedan göra om hämtmat till en flådig middag.
Det blir alltid gott om rester efter högtider. Så vad sägs om griljerad skinka, äppelpaj och brytbönslåda ... på en smörgås? Lite senare får det grekiska köket nytt liv.
Kockarna lagar till en fantastisk frukost med resterna från gårdagens dejt och imponerar sedan på domarna med nya tolkningar av italiensk hämtmat.
Baconlindad bratwurst och blåbärspaj blir till kvällstilltugg, och confiterad anka och cassoulet utvecklas till helt andra maträtter.
Knytkalasets rester förvandlas till syndigt goda efterrätter innan deltagarna tar sig an kinesisk hämtmat som blivit kall – bland annat vårrullar och chow mein.
Kockarna använder mat från ett barnkalas för att göra cocktails och en härlig brunch. Sedan förvandlas några mexikanska rätter till bland annat gnocchi och dumplings.
Efter att ha förvandlat alldaglig mat som ris och rostat bröd till en smakbomb ger sig deltagarna på en ny utmaning: att göra om thaimat.