Street Food: Asia
Titta nu
Netflix

Street Food: Asia « Serie från 2019

Serie från 2019

Sändningsinformation
Varaktighet: 31 min
Genrer: Food, Travel, Reality

Följ med på en global kulturresa där vi upptäcker spännande gatumat och lär oss mer om människorna bakom de smakrika rätterna.

Bangkok, Thailand

Kocken Jay Fai har inte alltid haft det lätt, men hon har blivit känd för sin egen version av tom yum-soppa – och har fått en Michelinstjärna för sina krabbomeletter.

Osaka, Japan

Toyo är den humoristiske och eldfängde kocken på en omtyckt izakaya i Osaka, staden som bland annat sägs ha gett upphov till okonomiyaki och takoyaki.

Delhi, Indien

På Delhis gator hittar man allt från knaprig chaat till kryddstark chole bhature, och varje smak har starka kopplingar till familjeberättelser och politisk historia.

Yogyakarta, Indonesien

Längs gatorna finns delikatesser som gudeg och kassavanudlar, men den allra äldsta maträtten är jajan pasar. Och en kvinnas recept ger en inblick i det förflutna.

Chiayi, Taiwan

Tofupudding. Soppa med fiskhuvuden. Getgryta. De familjeägda gatuköken i Chiayi bevarar Taiwans matlagningstraditioner.

Seoul, Sydkorea

Bland matställena på marknaden Gwangjang finns några av Sydkoreas äldsta och mest älskade favoriter – från sojamarinerad krabba till nudlar som skurits för hand.

Ho Chi Minh-staden, Vietnam

Sniglar och ris med kött och ägg är vanliga inslag i Ho Chi Minh-stadens matkultur, som har formats av både historien och familjetraditioner.

Singapore

Putu piring, wontonnudlar, chilikrabba, ris med kyckling. Matförsäljarna i Singapore säljer några av landets favoriträtter, och här får vi en inblick i deras liv.

Cebu, Filippinerna

Florencio Escabas drar nytta av markens och havets mångfald när han gör en ålsoppa som ligger många av öns invånare varmt om hjärtat.