Varaktighet: | 31 min |
---|---|
Genrer: | Food, Travel, Reality |
Följ med på en global kulturresa där vi upptäcker spännande gatumat och lär oss mer om människorna bakom de smakrika rätterna.
Kocken Jay Fai har inte alltid haft det lätt, men hon har blivit känd för sin egen version av tom yum-soppa – och har fått en Michelinstjärna för sina krabbomeletter.
Toyo är den humoristiske och eldfängde kocken på en omtyckt izakaya i Osaka, staden som bland annat sägs ha gett upphov till okonomiyaki och takoyaki.
På Delhis gator hittar man allt från knaprig chaat till kryddstark chole bhature, och varje smak har starka kopplingar till familjeberättelser och politisk historia.
Längs gatorna finns delikatesser som gudeg och kassavanudlar, men den allra äldsta maträtten är jajan pasar. Och en kvinnas recept ger en inblick i det förflutna.
Tofupudding. Soppa med fiskhuvuden. Getgryta. De familjeägda gatuköken i Chiayi bevarar Taiwans matlagningstraditioner.
Bland matställena på marknaden Gwangjang finns några av Sydkoreas äldsta och mest älskade favoriter – från sojamarinerad krabba till nudlar som skurits för hand.
Sniglar och ris med kött och ägg är vanliga inslag i Ho Chi Minh-stadens matkultur, som har formats av både historien och familjetraditioner.
Putu piring, wontonnudlar, chilikrabba, ris med kyckling. Matförsäljarna i Singapore säljer några av landets favoriträtter, och här får vi en inblick i deras liv.
Florencio Escabas drar nytta av markens och havets mångfald när han gör en ålsoppa som ligger många av öns invånare varmt om hjärtat.